Sredina oddaja
Sredina oddaja
Kako drago in kaj bomo jedli?
/

Ne le kaj bomo pili in jedli, ampak tudi iz česa, se sprašujejo proizvajalci, ki so ostali skoraj brez dobaviteljev embalaže oz. se je ta krepko podražila.

Goriški pivovar je točil v steklenice iz Ukrajine, kjer pa so tovarno v bližini Kijeva porušili. „Iščemo alternative,“ pravi predsednik združenja slovenskih pivovarn pri GZS Andrej Sluga. Kako se aktualne razmere odražajo pri kmetih v Posočju in kako se v Mlekarni Planika postavljajo po robu izzivom, vprašamo direktorico Anko Lipušček Miklavič.

Naš gost bo tudi Boštjan Jerončič, direktor ajdovskega Incoma, ki kljub krizi širi svoje tržišče in znanje v tujini, seči nameravajo vse do Mongolije in tudi letos večajo obseg poslovanja. Kako se medtem piše mesnopredelovalni dejavnosti, pa nam bo pojasnil prvi mož Pivke perutninarstvo Janez Rebec, ki se sooča z večjim povpraševanjem po slovenskem mesu in v kratkem napoveduje nove podražitve, ki po njegovem zagotovo ne bodo zadnje!